
Yerli Kona’ya adım adım
Türkiye’deki Hyundai Assan fabrikasında bantlardan ineceği konuşulan Hyundai Kona’dan haber var. Geçtiğimiz günlerde sendikal sıkıntılar yaşandığı için üretiminin erteleneceğini yazdığımız yeni SUV Kona’nın ilk resmi teaser’ı yayınlandı.
Kona’nın üretim detaylarını haberimizin sonunda bulabilirsiniz.
Şimdi biz Kona’ya yakından bakmaya devam edelim.

Yakın zamanda kamuflajsız şekilde ortaya çıkan casus fotoğraflarının da etkisiyle Kona’nın yeni teaser’ını yayınlayan Hyundai, belki de İzmitli olarak anacağımız yeni SUV’unu 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk kez sergileyecek. Markanın yine İzmit’te üretilen i20 modelinin temellerinde yükselen Kona tasarım anlamında da kardeşine benziyor. Hyundai’nin yeni basamaklı ızgarasının kullanıldığı Kona’nın ızgarası yanlardaki sis farlarıyla tamamlanıyor. Kaslı tamponu ve kaputunun etkisiyle oldukça agresif bir imaj çizen Kona, ince farları sayesinde tıpkı bir Uzak Doğulu gibi kısık gözlerle bize bakıyor.

Daha önce çıkan tüm casus fotoğraflarında yeni Kona’yı çift renk seçeneği ile gördük. İster kırmızı gövde renginde olsun ister mavi, Kona’nın tavanına siyah renk hakim. Tavandaki siyah renk yan aynaların siyahıyla da bir bütün oluşturuyor.

Hyundai Kona’nın motor ailesinde 1.0 litrelik ve 1.4 litrelik turbo benzinli motorların yanında 1.6 litrelik bir de dizel motor görev alacak.
İşte Hyundai Kona’nın teaserı:
https://youtu.be/-ickBAlqbBw
http://otoajanda.com/izmitli-konanin-uretiminde-son-dakika/