Brisa tam tekmil önlemlerle üretime geri döndü
Brisa, koronavirüs COVID-19 salgını nedeniyle 3 hafta ara verdiği üretime birçok önlem alarak geri döndü. Bridgestone, Lassa, Dayton, Firestone, Bandag, Kinesis marka lastikleri temsil eden, üreten şirket, İzmit ve Aksaray’daki Brisa fabrikalarında; tüm lokasyonlarda dezenfeksiyon, hijyen ve fiziki mesafe gibi önlemlerin yanı sıra; ultraviyole ışınla sterilizasyon ve termal kameralarla ateş ölçümü gibi kapsamlı uygulamalar başlatıldı.
COVID-19’a karşı sağlık ve güvenlik uygulamaları Brisa çalışanlarının yanı sıra tüm iş ortakları ve tedarikçilerinin çalışanlarını da kapsıyor. Tedbirler, fabrika ve ofislere girişten önce başlıyor.
Personel girişlerinde termal kameralarla, ziyaretçi girişlerinde ise manuel ateş ölçerler kullanılıyor. Giriş kapılarında fiziki mesafe kuralına uygun bir şekilde düzen ve görevliler için siperlikler yer alıyor. Girişlerde, COVID-19 riski taşıyan yüksek ateşli kişilerin muayenesi için oluşturulan triyaj odaları kullanılıyor. Servis araçları da COVID-19’a uygun bir planlama ile yüzde 50 kapasite ve ek seferler ile yönetiliyor, periyodik olarak dezenfekte ediliyor.
Ofisler ve üretim alanları başta olmak üzere, tüm şirkette giriş-çıkışlar, yemekhane; dinlenme alanları ile soyunma odaları gibi ortak kullanım alanlarındaki yeni düzenleme ve uyarı materyalleriyle 2 metre mesafe kuralı uygulanıyor.
Tüm alanlarda dezenfeksiyon ve hijyen işlemleri sık aralıklarla, standart üstü kurallar çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Üretim sahalarında çalışanlar için, kişiye özel ekipmanlar ve ekipmanların yanı sıra uçtan uca her şeyin düzenli dezenfeksiyonunun sağlandığı uygulamalar yürütülüyor. Özellikle farklı vardiyalarda, üretimde kullanılan ortak makineler için kurallar çerçevesinde dezenfeksiyon uygulamaları hayata geçiriliyor. Özellikle yemekhane gibi dezenfeksiyon ekipmanlarıyla donatılan alanlarda, ultraviyole ışınla sterilizasyon çalışmaları da yapılıyor.
Dijital kayıt tutuluyor
Sağlık biriminde ise izolasyon odası ile COVID-19 riski olanlar ile rutin sağlık problemi olanlar, ayrı alanlarda muayeneye alınıyor. Önlemler için dijitalleşmeden faydalanılıyor.
Bu kapsamda, çalışanlara temas ettikleri kişileri, zaman ve lokasyonları ile kaydetmeleri ve ihtiyaç duyduklarında; arşiv kayıtlarına ulaşabilmeleri için mobil erişimi de olan bir uygulama sunuluyor.
Aksaray Fabrikası’nda ise, çalışanların şirket içindeki dijital temas noktalarından yola çıkarak, riskli durumlarda; aynı yerlerde birlikte olan çalışanların belirlenmesi ve aksiyon alınmasını sağlayan bir yazılım hayata geçiriliyor.
Onlne korona destek programı
Brisa’da COVID-19 ile mücadele programı, bu konu özelinde oluşturulan bir komite ve üst yönetimin yakın takibinde yürütülüyor. Brisa çalışanlarına, alınan tüm önlem ve uygulamaları yerine getirebilmeleri; ve ayrıca sağlıklarını koruyabilmeleri için eğitim ve bilgilendirme programları sunuluyor. Bu dönemin belirsizlik ve kaygılarının yönetilmesine yardımcı olacak şekilde tasarlanan online çalışan destek programı; Destek İstersen kapsamında, uzman klinik psikologlardan danışmanlık ve rehberlik veriliyor.
Brisa CTO Yardımcısı Haluk Kürkçü; “Her gün sağlıkla ve güvenle evlerinden çıkıp işlerine gelen çalışanlarımızın, işlerinden de evlerine ve ailelerine sağlıkla ve güvenle kavuşmaları en büyük önceliğimiz. Benzeri görülmemiş COVID-19 süreci tüm dünyada sadece toplumsal sağlığı değil, ekonomik hareketliliğin azalması ile refahı da tehdit ediyor. Türkiye’nin öncü kuruluşlarından biri olarak ülkemizde bu sürecin mümkün olan en iyi şartlarda yönetilmesi için bir yandan tüm paydaşlarımızın korunması bir yandan da toplumsal refahın sürdürülmesi için çalışıyoruz. Bu süreci birliktelikle aşacağımıza inanıyoruz” dedi.