2023 Civic Type R geldi, iki yeni model daha yolda

Honda 25 yıldır piyasada tuttuğu en hızlı Civic Type R modelinin en yenisini 2023 model olarak Türkiye’ye getirdi. Markanın otomobil bazındaki 2023 yılı yeniliklerinin ilki olan otomobili yeni CR-V ve daha sonra yeni ZR-V izleyecek.

2023 yılında Türkiye pazarında 725 bin adet civarında otomobil satılacağını söyleyen Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, “Bu yılın ilk yarısı pazar yüksek seyretti. İkinci yarıda kur ve faizlerde artış ve stabilite bekleniyor. Beklentiler gerçekleşirse pazar için iyi olur. Yeni modeller geliyor. Böyle bir ortamda yılın 725 bin adetlerde sonlanacağını tahmin ediyoruz. Bu pazarda Honda olarak 26 bin adetlik satış yüzde 3,5 pay alacağımızı öngörüyoruz. Yeni modelimiz Type R’ı ithal etmeye başladık. Sipariş verenler 3-‘ ay içerisinde araçlarını alabilecek.” bilgisini verdi.

Honda ZR-V bu yıl gelecek
Honda ZR-V 2023 yılında Türkiye’Ye gelecek hibrit araçlardan biri.

Type R sürüş etkinliğinde konuşan Honda Türkiye Başkanı Satoru Yamada ise “Honda olarak Türkiye otomotiv pazarındaki gelişmelere yönelik ürün gamımızı büyütmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda elektrifikasyon stratejimiz kapsamında da hızla ilerliyoruz. Bunun en güzel örneği olarak yeni hibrit SUV modellerimiz ZR-V ve CR-V’yi yılın son çeyreğinde müşterilerimizle buluşturacağız’’ dedi.

Honda Türkiye 2023 yeni modeller
2023 yılında 26 in adet Honda satışının en özel 50 adeti Type R modelinden gelecek.

2023 Civic Type R nasıl bir otomobil?

Japon markanın başta Formula 1 olmak üzere dünyadaki motor sporları deneyiminden toplanan geliştirmelerin yansıdığı yeni Type R, bu yıl 50 adetlik sipariş sahibine teslim edilecek. En son 6 yıl önce Türkiye’ye gelen Type R, 6 yıl sonra yeniden satışta.

Yüksek talep beklenen araç 330 hp gücündeki 2.0 litre turbo benzinli motoru ile asfaltı ağlatacak bir otomobil. Aracın sürüş izlenimini editörümüz Çağdaş Akgün’ün kaleminden okuyacaksınız. Çağdaş ile bu yarışçı ruha sahip otomobili Honda Türkiye’nin daveti ile İstanbul Park Pisti’nde kullandık.

2023 model Civic Type R’ı 2.0 litre VTEC dört silindirli turbo beslemeli motoru yeni olduğunun en önemli kanıtı. Bir önceki Type R’a göre güçlenen Honda’nın 25 yaşındaki hothatch’i, 0-100 km/s hızlanmasını 5,4 saniyede tamamlıyor ve 275 km/s maksimum hıza çıkabiliyor.

Sadece beyaz ve kırmızı renk seçeneği ile satışa çıkan otomobil bugün için 3 milyon 350 bin TL’lik satış fiyatına sahip. İlk parti otomobillerin ithal edildiği, test aracı olarak kullanımın yanı sıra, bayilerin de satışa başlayacağı tarih 17 Haziran.

Honda Type R motoru 330 hp’ye çıktı.

Mühendislik ürünü Type R

  • Yeni Civic Type R, Ultimate Sports 2.0 konsepti üzerine geliştirildi. Honda Civic e:HEV’in çizgilerini temel alan yeni nesil Civic Type R’ın keskin sportif hatları;
  • Daha alçak ve daha geniş dış görünümü,
  • Özel tasarım Michelin Pilot Sport 4S lastikleri,
  • 19 inçlik mat siyah hafif alaşım jantları
  • Dolgun çamurluk kemerleri aracın tasarım özellikleri olarak öne çıkıyor.

Yeni Civic Type R’ın iç tasarımı, sürüş keyfini artırmayı ve sürücünün odaklanmasını kolaylaştırmak amacıyla dizayn edildi. Civic Type R’a özgü kırmızı eklemeler sportiflik hissini artırıyor.

Sürüş performansı ile öne çıkan Civic Type R için Honda Log R 2.0 uygulaması da güncellendi. Hem yolda hem de pistte kullanıcıların sürüş becerilerini geliştirmesine yardımcı olan Honda Log R 2.0, gerçek zamanlı performans verisi paylaşıyor.

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hayallerin izlenimi: İstanbul Park’ta Honda Civic Type R 2023 sürüşü

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.