Volkswagen’den 8.5 milyonluk geri çağırma

VW-Golf-GTI

Emisyon değerlerini yanıltıcı yazılımla aşağı çektiği ortaya çıkan Alman otomotiv şirketi Volkswagen, dev geri çağırmaya hazırlanıyor. 28 Avrupa ülkesinde toplamda 8.5 milyon aracı geri çağıracağını duyuran Volkswagen, müşterilerini geri çağırmayla ilgili detaylı olarak bilgilendireceğini açıkladı.

Alman Federal Motorlu Ulaşım Dairesi tarafından gelen geri çağırma isteğini kabul eden VW’nin geri çağırdığı 8.5 milyon araçtan 2.4 milyonu anavatanı Almanya’da bulunuyor.

Alman üretici yaptığı açıklamada, Avrupa ülkeleri dışında “EA 189” egzoz sınıfına giren araçların bulunduğu ülkelerle de bağlantıya geçileceğini söyledi.

www.volkswagen.de/info adresine giren Volkswagen sahipleri, araçlarının şase numarasından geri çağırmaya dahil olmadıklarını öğrenebiliyor. Volkswagen Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Audi, Skoda ve Seat markalı otomobilleri olanlar için de diğer AB üyesi ülkelerdeki müşteri internet adresleri hizmet veriyor.

VW, Ocak 2016’dan itibaren araçların iyileştirmelerinin ücretsiz yapılacağını duyurdu.

Önceki İçerikAvrupa’da satışlar yüzde 10 arttı
Sonraki İçerikAccent, Egea için kılıcını çekti
20 yıllık gazeteci ve görsel yönetmen. Akşam Gazetesi'nde uzun yıllar otomotiv sayfalarının tasarımını yönetti. Kuruluşudan bu yana otoajanda.com ile çalışıyor. Otomotiv haberciliği ve görsel yönetmenlik uzmanlık alanları arasında başta geliyor. Uzun otomobil yolculukları, test sürüşleri en önemli hobileri arasında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz