2022 Monte Carlo Rallisi: hibrit çağın ilk yarışını Sebastien Loeb kazandı

Yeni nesil hibrit araçların ilk kez boy gösterdiği Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 2022, Monte Carlo Rallisi galibi M-Sport Ford pilotu Sebastien Loeb oldu. 9 dünya şampiyonluğu olan Sebastien Loeb’in ardından podyumda; Toyota Gazoo Racing’ten Sebastien Ogier ikinci ve M-Sport Ford’tan Craig Breen üçüncü olarak yer aldı.

Hibrit çağın ilk yarışında sürücüler Monte Carlo’da zorlu bir mücadele verirken yarışın galibini sürprizler belirledi. 48 yaşında 1 yıllığına WRC’ye dönüş yapan Loeb, yarışa iyi başlayan Ogier’i rallinin ikinci gününde dört etap kazanarak geride bıraktı. Sonraki etaplarda yüksek tempo yakalayan Ogier, Loeb’in 21 saniye önüne geçmeyi başarsa da son etapta lastiği patladı ve avantajını kaybetti.

Ogier’in lastik patlatarak 35 saniye kaybetmesiyle son etaba 10 saniye farkla önde başlayan Loeb, yarışı da lider tamamladı. Ogier de hızlı tempoya ayak uydurmasına rağmen hata yapmayan rakibinin arkasına kaldı. Bu yıl Hyundai’den M-Sport Ford’a geçiş yapan Craig Breen ise sürprizlerden uzak bir şekilde üçüncülüğe adını yazdırdı.

2022 sezonuna iyi bir başlangıç yapamayan Hyundai ekibinden yalnızca Thierry Neuville yarışı tamamlayabildi. Neuville, araçla ilgili birkaç sorun yaşasa da Power Stage’de üçüncülüğe uzanarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

dünya ralli şampiyonası (WRC) 2022 monte carlo rallisi

Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 2022 Monte Carlo Rallisi Sonuçları:

  1. Sebastien Loeb / M-Sport Ford
  2. Sebastien Ogier / Toyota Gazoo Racing
  3. Craig Breen / M-Sport Ford
  4. Kalle Rovanpera / Toyota Gazoo Racing
  5. Gus Greensmith / M-Sport Ford
  6. Thierry Neuville  / Hyundai N
  7. Takamoto Katsuta / Toyota Gazoo Racing
  8. Elfyn Evans / Toyota Gazoo Racing

Power Stage

  1. Rovanperä (5 puan)
  2. Evans (4 puan)
  3. Neuville (3 puan)
  4. Loeb (2 puan)
  5. Ogier (1 puan)

2022 Monte Carlo Rallisi sona erdikten sonra; Loeb, genel klasmanda 27 puanla ilk sırada yer aldı. 19 puanla Ogier, 17 Puanla Rovanpera ve 15 puanla Breen ile liste şekillendi.

Bu yıl mücadele çok karışık olacak… Loeb ve Ogier, şampiyonluk yarışı için kozlarını yarı-zamanlı olarak sadece belirli rallilerde paylaşacak. Bu nedenle de zirvede geçtiğimiz yıllara göre farklı isimler mücadele verecek gibi görünüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.